Två dagar på en och samma gång.

Igår kom vi sent tillbaka så då kunde jag inte skriva så idag ska jag försöka sammanfatta två dagar på en och samma gång.

Vi började vid Aspendos vackra amfiteater. Vi testade akustik och åt glass. Det sprang en del gulliga med vilda hundar och katter så ungdomarna gick hårt åt på handspriten.

Väldigt vacker romersk teater.

Efter detta var det tillbaka i bussen för att besöka ett vackert vattenfall, där vattnet kom ner från bergen och var osannolikt kallt.

En av flickorna från Rumänien fick oväntat besök.

Vi besökte Side som var en gammal stad fylld av vackra ruiner, många enormt välbehållna. Tyvärr blev en av ungdomarna utsatta för en lurendrejare i den välbesökta turistfällan, en väl läxa i livet som vi tog oss igenom som ett team.

Badhuset i Side

Vi kom hem sent och och somnade tidigt, enligt rykten på byn ska ungarna hittat på varandra av en slump på ett köpcenter i den lilla staden. ( 2 miljoner )

Onsdagen började ganska tidigt, vi åkte västerut så ungdomarna var redan på bussen när vi blev upplockade. Dagen började vi en gruvstaden, Necronomicon. Väldigt vackra gravar insprängda i berget. Samt en närliggande amfiteater.

Många av gravarna på bergväggen är idag fina boplatser för ortens fladdermöss så det fanns gott om Guano i håligheterna.
Det dök även upp lite småtroll efter vägen.

Vi åt en underbar lunch bestående av Kebab eller Pide. Kidsen som fick mat först väntade snällt på oss vuxna utanför bara för att bli ivägkörda av en lustig parkarbetare som av en ”slump” slog på sprinklersystemet.

Tillbaks i bussen tog vi oss ut till kusten vi vi steg ombord på en båt för att kika på undervattensruiner från en jordbävning ett fort och sedan lite bad i en fin vik.

En svullen baltisk vitsäl gjorde ett sällsynt framträdande i havet utanför Turkiets kust

När detta var till ända tog vi den långa turen tillbaka till hotellet där vi åt en sen middag tillsammans med vårdskolans rektor och kära kollegor i projektet.

Två av våra elever njuter av det varma vattnet 21grader. De hade disco på båten på vägen tillbaka där vi såg två havssköldpaddor.

Lång men enormt rolig dag på jobbet och dagar jag tror ungdomarna kommer bära med sig resten av livet, det kommer jag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s