Sista dagen

Så var det fredag, den sista dagen! Idag skulle vi ”göra” Antalya och började med ett besök på Antalya museum

Innan vi gick in på muséet samlades vi för att göra en Survey om ”noise pollution” och en utvärdering av veckan

Här har vi fått sällskap av Djilali från Frankrike. Han var i Sverige också, bodde hos Cecilia Samuelsson. Sen var det rundvandring som gällde.

Önder gav oss Survey 2 och den sista utvärderingen de gjorde vi i skuggan under några träd i muséets entré

Så många sarkofager har jag nog aldrig sett på samma ställe

Efter rundvandringen (där Olle var guide för oss svenskar!) var det dags att slutföra dokumentationen på T-shirten vi fick första den. Uppgiften var att varje dag illustrera något vi hade varit med om/upplevt. Vi hade något från torsdag kvar att måla och så ville vi ta med något mera. Vi satsade på en bild av Ataturk för att blidka de turkiska lärarnas som skulle poängsätta jobbet. Ja, vi blev ganska nöjda och lämnade vår T-shirt till Önder innan vi hade ”free time” i Antalya city.

Irem, Furkan, Celin och Sukran tog oss med till en galleria där vi valde en kebabrestaurang. Bästa lunchen på hela veckan! Så gott!

I Antalya finns det…..ja, jag vet inte hur många…men det är jäääättemånga moskéer. En del stora, en del små, en del med en minaret och andra med flera minareter.

Nu var det tid för shopping! Vi köpte även lite saker att bjuda våra kollegor i personalrummet på. Kl 17 skulle vi träffas för att utkora vinnande land i T-shirts tävlingen. Spanien vann, Felicidadades al equipo de Espana.

Lucas visar upp vinnande T-shirt.
Här hämtar Elsa vårt pris, ära och medalj!
Från vänster till höger: Rumänien, Sverige, Spanien, Frankrike och Italien
Varje dag vi kom tillbaka till hotellet möttes vi av en av alla de många ”hemlösa” hundar som finns i Antalya. Den här hunden hade valt hottelentrén som sitt viloställe

När vi lämnade Antalya city lämnade vi av alla ungdomar i en galleria där de skulle vara tillsammans alla 38. De hade haft jätteroligt hörde jag dagen därpå, men den kvällen var deras egen.

Vi vuxna hade också en egen kväll på en restaurang i hamnen. Rektor Halil och hans fru var med

En underbar kväll med god mat och underhållning av olika slag. Turkarna är toppen på att bjuda på sin kultur och sig själva! Det hölls tal av oss alla partners där vi hade möjlighet att få tacka för en fantastisk vecka och för att få ha varit delaktig i ENVISING-projektet. Och så kom tårtan!

Här har vi turkiska koordinatorn Önder till vänster. Han var hos oss i december 2021. Sen är det rektor Halil och till höger är det Saadettin. Han är den som startade projektet, men har bytt skola sedan dess

Efter midnatt blev vi skjutsade tillbaka till hotellet fyllda av en otrolig värme och gemenskap!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s